Getest,  K9 Shop

Getest | Een looplijn die niet uit je handen glipt

De keuze voor een hondenlijn is heel persoonlijk. De een geeft de voorkeur aan een looplijn, de ander aan een rollijn. Zelf heb ik inmiddels een stuk of vijf verschillende lijnen geprobeerd, waarbij mijn voorkeur uit gaat naar de anti-sliplijn van K9 Shop. Niet omdat K9 Shop wil dat ik hier iets positiefs over schrijf, maar omdat deze lijn veel voordelen biedt ten opzichte van hondenlijnen die ik eerder gebruikte.

Diverse rol- en looplijnen op een rij

Toen ik mijn eerste hond Lexy adopteerde, koos ik voor een rollijn. Gangbaar, makkelijk in gebruik en met een poepzakjeshouder aan de achterkant. Alleen waren de effecten op mijn hond iets minder fijn. Zo schijn je honden met een rollijn aan te leren om te trekken en voelen ze constant de spanning van de lijn. Hoewel mijn Lexy hier geen last van leek te hebben, kon mijn tweede hond Yuki niet wennen aan een rollijn. Als voormalig zwerfhondje was elke vorm van een lijn überhaupt een inbreuk op de bewegingsvrijheid die hij gewend was. Door Yuki stapte ik dan ook over op een looplijn: een twee meter lang dik touw met een handvat. Aangezien mijn hond Lexy iets kleiner is kocht ik voor haar dezelfde looplijn, alleen een slagje kleiner: een meter.

NIEUWE ANTISLIPLIJN

Na enige tijd wilde ik voor Lexy toch een twee meter lijn – een meter is toch wel weinig. Op k9shop.nl trok de antisliplijn mijn aandacht. Tijdens het uitpakken van het pakket viel een ding gelijk op: hij is best wel compact en licht van gewicht. In tegenstelling tot de voormalige looplijnen kun je deze netjes oprollen en steek je hem (bij wijze van spreken) zo in je broekzak.

Ik wist niet zo goed wat ik van het antislipgedeelte moest verwachten, maar eenmaal buiten kwam ik daar snel achter. Wanneer je hond trekt glipt de riem niet zomaar door je vingers. Door de antisliplaag blijft de riem ‘hangen’ in de hand. Geen brandplekken op mijn hand meer als mijn hond ineens achter een kat aanrent.

Tip: Rol de looplijn een keer om je hand. Als je hond een onverwachtse beweging maakt, dan houd je extra grip op de lijn. 

Hoewel ik veel plezier heb van de lijnen, moet ik wel toegeven dat ik niet heel enthousiast ben over het uiterlijk. Persoonlijk had ik het wel fijn gevonden als de looplijn aan het einde een soort handvat zou hebben. Voornamelijk omdat het lijkt alsof deze lijn is afgeknipt. Dit oogt een beetje goedkoop. (Opmerking: later kwam ik erachter dat er wel antisliplooplijnen zijn met handvat, alleen destijds niet op voorraad).

COMBINEREN

De antisliplijn is onder andere in het zwart verkrijgbaar. Zelf combineer ik de looplijn met K9 halsband met tekstlabel. Hier schreef ik ook een blog over voor K9 Shop. Je leest hem hier.

PLUS- EN MINPUNTEN OP EEN RIJ

Pluspunten

  • In diverse lengtes en kleuren verkrijgbaar
  • Glipt niet snel uit je handen
  • Stevig materiaal
  • Lichtgewicht
  • Compact 

Minpunten

  • Einde van de lijn lijkt afgeknipt
  • Ziet er een beetje goedkoop uit

Deze blog is in samenwerking met K9 Shop. Klik hier om het artikel te bekijken in de webshop. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *